Projecten


Een van de kanalen in Accra
na een fikse regenbui

Het eerste project dat nu op de rol staat, is het project in Ghana in Midden-Afrika. Onderstaande film is opgenomen in de hoofdstad Accra na een fikse regenbui. U ziet hier de enorme hoeveelheid afvalplastics die dagelijks naar de oceaan stroomt.

Nu kent Accra zeer veel mensen die ver onder de armoedegrens leven. Mensen die iedere dag weer op zoek gaan naar wat voedsel. Deze mensen worden veelal geboren op afvalbergen, leven daar en sterven daar. Deze situatie moet veranderen.

Het project in Ghana is direct een voorbeeldproject waarbij we de mensen vragen, tegen betaling, de afvalplastics te verzamelen en bij onze eerste Plastic2Oil fabriek daar af te geven. Wij verstrekken de verzamelzakken om de afvalplastics in te verzamelen. Bij aflevering ontvangen deze mensen dan direct hun financiële vergoeding en hiermee is er direct ‘brood-op-de-plank’. Het eerste directe doel is daarmee bereikt: direct inkomsten verschaffen aan deze mensen voor het eerste levensonderhoud. Het directe bijkomende effect is dat deze mensen weer hoop krijgen op een betere toekomst.

Het is de bedoeling in Nederland een fabriek te starten. Deze fabriek zal als voorbeeld dienen voor onze eerste fabriek in Ghana. Zodra Ghana een succes is en onze doelstellingen worden ook daadwerkelijk behaald, gaan we uitbreiden naar andere locaties in de wereld.